Вкусни ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
422955

Северняшки гювеч

1 буркан стерилизирани зеленчуци
6 картофа (500-600 г)
1 глава лук
1 1/2 кафени чаши олио
2 яйца
1 супена лъжица кисело мляко
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка червен пипер
магданоз.

 Картофите се измиват, обелват се, измиват се отново и се нарязват по-едро. Слагат се да се парят заедно с нарязания лук, олиото, солта и една кафена чаша вода. От време па време се разбърква. След малко се прибавя червеният пипер, разбърква се и се сваля от огъня. Изсипва се в тава и се слагат стерилизираните зеленчуци, като едрите парчета се нарязват. Прибавя се нарязаният магданоз, разбърква се и се слага в загрята фурна. Пече се 20 мин в средно силна фурна, като няколко пъти се разбърква. Приготвя се заливка от яйцата, 2 супени лъжици студена вода и киселото мляко. Гювечът се залива и се пече още 5 мин, като фурната може да се изключи.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft