Ястия с млечен сос

вход през zajenata.bg
102592
Сос бешамел

Сос бешамел

500 мл прясно мляко, 2 супени лъжици масло, 2 супени лъжици брашно, 1/2 чаена лъжица сол, прясно смлян черен пипер и по желание: малко настъргано индийско орехче и 50 г кашкавал

Маслото се стопява в тенджера на тих огън, добавя се брашното и се бърка с дървена лъжица около 2 минути. Добавя се млякото при непрекъснато разбъркване, докато се получи хубава каша, но без сосът да завира. Посолява се и за екстра може да се добави настърган кашкавал и индийско орехче, които му придават много приятен аромат и вкус.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft