С какво е позволено да се храним на Разпети петък

вход през zajenata.bg
69873

Спанак с ориз

* 1 кг спанак
* 2 кафени чашки расти­телно масло
* 2 главички кромид лук
* 2 кафени чашки ориз
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1/2 връзка магданоз
* джоджен (пресен или сушен)
* черен пипер
* сол

Приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавят се доматеното пюре (раз­редено с вода) и почистеният, измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се приба­вят оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Ястието се залива с 5 кафени чашки гореща вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън или се запича във фур­на. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася е кисело мляко (пожелание).

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft