Такава вкусотия не бях правила скоро: толкова сочно стана пилето, а сосчето убийствено вкусно, изтопих половин хляб с него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такава вкусотия не бях правила скоро: толкова сочно стана пилето, а сосчето убийствено вкусно, изтопих половин хляб с него
Такава вкусотия не бях правила скоро: толкова сочно стана пилето, а сосчето убийствено вкусно,...
658532
Такава вкусотия не бях правила скоро: толкова сочно стана пилето, а сосчето убийствено вкусно, изтопих половин хляб с него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това са уникално вкусни пилешки пържоли , пълнени със спанак – няма такава апетитка

Много ще изпуснете, ако поне веднъж не опитате тези чудни пилешки пържоли със спанак . Това е наистина невероятна вкусотия, която също така не представлява никаква сложнотия за приготвяне.

Ето и рецептата:

Нужни са ни четири пилешки пържоли, 300 грама замразен спанак, сто грама готварска сметана, две лъжици зехтин, черно пиперче и сол на вкус, една чашка пилешки бульон, две лъжички дижонска горчица, лимонов сок от един лимон и една лъжица ситно накълцан магданоз.

 

Страшни, ама наистина страшни стават тези пържоли

Предварително загрейте фурната си до 180 градуса.

Спанакът го нарежете и го отцедете, а после го затоплете на силен огън заедно със сметаната. Бъркайте добре около десетина минути, за да изври течността.

С един по-остър нож направете джоб в пилешките пържоли и го напълнете добре със спанака. След това затворете джоба с помощта на клечки за зъби. Двете лъжици зехтин ги загрейте на среден огън и към тях добавете пилешките пържоли.

Запържете ги за около шест минути и от двете страни, след което ги прехвърлете в тавичка за печене и ги оставете за около 25-30 минути във фурната. Проверявайте, докато месото стане напълно готово.

На средно силен огън към края загрейте тигана и прибавете в него горчицата и пилешкия бульон.

 

Оставете, докато поизври всичко и добие желаната гъстота на сос. Чак тогава свалете от огъня и
прибавете лимоновия сок, заедно с магданоза. Полейте със соса пържолите и сте напълно готови за сядане на масата.

Тези пилешки пържоли със спанак стават чудна вкусотия, сервират се още топли и към тях може да си добавите, каквато ви душа иска гарнитура. А може и да ги хапнете самостоятелно, тъй като стават много сочни и вкусни.

Страхотен апетит ви желаем и да са ви сладки тези крехки пържолки!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft