Рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
287441

Традиционна лазаня

9 готови кори за лазаня
125 г моцарела
400 г кайма
1 глава кромид лук
1 морков
сол
200 г консервирани домати
щипка захар
1-2 с. л. зехтин
настърган кашкавал

СОС БЕШАМЕЛ

30 г краве масло
2 с. л. брашно
400 г прясно мляко
смлян черен пипер
50 г настърган Пармезан
Приготвяне:

ПЛЪНКА

• Лукът и морковът се нарязват на дребно и се запържват в 1-2 с. л. зехтин.
• Добавя се кайма и се запържва, като се разбърква често.
• Добавя се доматите, нарязани на кубчета и се посолява на вкус
• Прибавя се щипка захар.
• Похлупва се с капак и плънката се задушава около 15 минути.

СОС БЕШАМЕЛ

• Маслото се разтопява и се прибавят 2 с. л. брашно.
• При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
• Кипва се и се вари на тих огън 5 минути.
• Маха се от огъня и се прибавя настърган кашкавал.

• Дъното на огнеупорна тава се намаслява.
• Нареждат се 3 кори за лазаня (най-добре да ползвате тези, които не се нуждаят от предварително бланширане).
• Отгоре се разпределя част от запържената кайма с домати, сос Бешамел, и нарязана на филийки Моцарела.
• Отгоре се покрива с 3 кори и останалата част от каймата с домати, част от Бешамела и останалата Моцарела.
• Отгоре се покрива с последните 3 кори, сос Бешамел и по желание с настърган кашкавал.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Лазанята с кайма се пече около 20-30 минути. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft