Чийзкейк с боровинки и хрупкав топинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк с боровинки и хрупкав топинг
Чийзкейк с боровинки и хрупкав топинг
admin
Добавена от: admin
59336
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

бисквити - 1 1/2 ч.ч. натрошени пълнозърнести
захар - 3 ч.л.
масло - 6 с.л. краве, разтопено
крема сирене - 227 г, на стайна температура
захар - 50 г
ванилия - 1 ч.л. екстракт
сметана - 240 мл готварска
кокос - 1 пакет стърготини
пресни боровинки (може и от сладко)
за топинга:
60 гр. брашно
40 гр. студено масло
50 гр. счукани сурови лешници
3 с.л. кафява захар (или добавете още на вкус)

Счукайте бисквитите в найлонов плик с помощта на точилка, или ги смелете в кухненски робот. Объркайте ги добре с 3 с.л. захар и разтопеното масло. Разпределете получения блат равномерно по дъното и стените на неголяма тава (или форма), като притискате с пръсти.
Разбийте в купа крема сиренето, захарта, ванилията и сметаната. Ако искате, може да добавите още малко захар. Сипете кокосовите стърготини и разбъркайте с лъжица.
Разпределете плънката върху блата в тавата и я заравнете. Отгоре сложете боровинките.
В отделна купа смесете продуктите за топинга (маслото трябва да е студено и нарязано на малки парченца) и размесете с пръсти до получаването на трохи, които наръсете върху боровинките. Сложете чийзкейка за няколко часа в хладилник.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft