Чурос с шоколад

вход през zajenata.bg
Чурос с шоколад
admin
Добавена от: admin
12545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
1 ч. ч. вода
100 г масло
½ ч. л. сол
1 ч. ч. брашно
3 яйца
300 мл олио за пържене

за поръсване:
3 с. л. захар
1 ч. л. канела
1 ч. л. настъргана портокалова кора

за горещия шоколад:
800 мл прясно мляко
200 г тъмен шоколад
6 с. л. захар
2 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. чили или ванилия, по желание

Водата за тестото се кипва заедно със солта и маслото. Брашното се изсипва наведнъж и се разбърква на слаб огън с дървена лъжица, докато тестото стане на топка. Отстранява се от огъня и се оставя за 1-2 мин. да се поохлади.
В горещото тесто се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица. Всяко следващо се добавя, след като предишното се е абсорбирало напълно.
Тестото се слага на порции в по-тънък шприц с къдрав накрайник. Олиото се загрява и се шприцоват ивици с дължина 10-15 см. Изпържват се до златисто.
Канелата и портокаловата кора се смесват със захарта, и горещите чурос се овалват в тази смес.
Нишестето за горещия шоколад се разтваря в 100 мл от прясното мляко. Останалото мляко се слага да заври заедно със захарта и чилито или ванилията. Прибавя се натрошеният шоколад и се разбърква се, докато се разтопи. Слага се разтвореното нишесте при постоянно разбъркване. След 3-4 мин. шоколадът е готов. От време на време се разбърква, докато се поохлади, за да не хване коричка.
Горещите чурос се сервират с купичка или чаша шоколад и се топят в него преди всяка хапка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft