Баница с месо

вход през zajenata.bg
Баница с месо
admin
Добавена от: admin
28692
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 ч.ч. вода
3/4 ч.ч. олио
1/4 ч.л. сода
щипка сол
брашно
за плънката:
750 г месо
1-2 глави лук
3-4 с.л. олио
черен пипер
 

Сложете на огъня да заври водата с олиото, содата и солта. След като заври, отстранете сместа от огъня и веднага добавете, като не спирате да бъркате, колкото е необходимо брашно за тесто за точене. Разделете го на две половини и разточете едната. Разстелете я в намазнена тавичка.
Отделно задушете нарязаното на парченца месо заедно с наситнения лук в мазнината и го подправете с черен пипер на вкус. С получената смес покрийте равномерно кората. Разточете и другата част и я сложете върху месната плънка. Набодете баницата с вилица на няколко места и я изпечете в умерена фурна. 

Баницата може да приготвите и с готови кори - за предпочитане домашно точени (по-дебели).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft