4 агнешки пържоли, отрязани от бута заедно с парче кост
	2 лъжици олио
	черен пипер
	сол
	За соса:
	250 г зелено цариградско грозде
	300 г вода
	15 г масло
	1 лъжица захар
	лимонова кора
	1 лъжичка ситно нарязана мента
	щипка счукана канела 
	Начукваме леко агнешките пържоли, намазваме ги с олио, посоляваме, поръсваме с череп пипер и поставяме под силно нажежен грил. След 2-3 минути обръщаме, намаляваме топлината и печем около 10 минути. При това ги обръщаме от време на време. Поднасяме агнешките пържоли веднага със сос от цариградско грозде.
	Приготвяне на соса: Отстраняваме околоцветията и дръжчиците от гроздето и го задушаваме във вода до омекване. Разбиваме, пасираме през цедка, поставяме отново в съда, прибавяме маслото и захарта и подгряваме. Накрая прибавяме ситно нарязаната лимонова кора и подправките.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








