 
                
            
	1 кг смляно агнешко месо
	1 връзка пресен лук
	3 бр. патладжани
	3 скилидки чесън
	50 мл бяло вино
	400 г домати от консерва
	1 пръчица канела
	1 връзка джоджен
	150 мл зехтин
	сол
	черен пипер
	За заливката:
	80 г масло
	80 г брашно
	500 мл прясно мляко
	50 г кашкавал
	3-4 бр. яйца
	Патладжаните се измиват и нарязват по дължина на големи резени. Посоляват се и се оставят да се отцеди горчивия сок. Загрява се малко зехтин в тиган и в него се изпържват счуканият чесън и ситно нарязаният лук. Прибавя се каймата и се запържва за още 3-4 минути при постоянно разбъркване. Добавят се виното, доматите и канелата и се оставя на тих огън за около 30-40 минути докато месото стане готово. Непосредствено преди да се свали от огъня се добавя измития и нарязан на ситно джоджен и се разбърква.
	Патладжаните се измиват и подсушават и след това се запържват в сгорещен зехтин, след което се изваждат, оставят се да се отцеди мазнината и се подправят със сол и черен пипер. В тавичка от йенско стъкло се нареждат пластове патладжан и кайма и така до свършване на продуктите, като се завършва с патладжани.
	За заливката се разтопява маслото, добавя се брашното и се бърка на огъня за 2-3 минути, докато брашното стане златисто. Постепенно се добавя млякото, като се разбърква непрекъснато. След това се оставя да заври, намалява се огъня и се оставя на слаб огън за 10 минути, като се разбърква от време на време. Сваля се от огъня, прибавят се кашкавалът и се подправя със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре. Когато заливката поизстине се добавят разбитите яйца, като се разбърква непрекъснато.
	Залива се мусаката със заливката и се пече за 20 минути в предварително загрята на 200 С фурна.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








