Ако желанието ви не е изпълнено, то все още не е платено

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Ако желанието ви не е изпълнено, то все още не е платено
879
Ако желанието ви не е изпълнено, то все още не е платено

Наскоро чух история в няколко версии, която ми оказа много мощен ефект. Това ми го казаха трима напълно различни хора с различни характери и начини на мислене.

Първият път не приех сериозно урока и смисъла, но след третия вече знаех, че това е притча, която колкото се може повече хора заслужават да знаят ...

Тъй като всички мечтаем, всички желаем, всички се стремим към това, което искаме.

Но готови ли сме да „платим“ за това?

Ще споделя тази история с вас. Нека бъде толкова вдъхновяващо за вас, колкото и за мен:

В периферията на Вселената имаше магазин.
На него нямаше табела - веднъж беше съборена при буря и собственикът реши да не прави нова, защото всеки местен жител знаеше, че магазинът продава желания.
Асортиментът на магазина беше огромен.
Тук можете да закупите почти всичко: огромни яхти, апартаменти, добър брак, позицията на вицепрезидент на корпорация, пари, деца, работа, която обичате, красиво тяло, победа в състезание, мощни автомобили, успех и много, много повече.
Единственото нещо, което не се продаваха, бяха животът и смъртта - това се правеше в централният офис, разположен в друга галактика.
Всеки, който влизаше в магазина като първа стъпка, искаше да знае каква е цената на желанието му.

Цените бяха различни.
Например, на цената на любимата ви работа беше да се откажете от стабилността и предвидимостта, готовността си да планирате и структурирате самостоятелно живота си, вярата в себе си и да си позволите да работите там, където искате, а не там, където трябва.

Властта струва много повече: трябваше да се откажете от някои от убежденията си, да можете да намерите рационално обяснение за всичко, да можете да защитавате позициите на другите, да знаете стойността си (и тя трябва да е достатъчно висока), да си позволите да кажете „аз“, декларирайки себе си, независимо от одобрение или неодобрение на други.

Някои цени се оказаха странни - можеше да се ожениш на практика без пари, но щастливият живот беше много скъп: лична отговорност за собственото си щастие, възможност да се наслаждаваш на живота, да знаеш желанията си, да се откажеш от желанието да се подчиняваш на другите, способността да цениш това, което имаш, да си позволиш да бъдеш щастлив , бъдете наясно с тяхната стойност, отказвайте бонуси „жертва“, рискувайте да скъсате отношения с няколко приятели и познати.

Не всеки, който дойде в магазина, беше готов веднага да си купи желанието. Някои, като видяха цената, веднага се обръщаха и си тръгваха. Други дълго се замисляха, изчислявайки какво имат на склад и се чудеха къде могат да намерят повече пари.

Някой започна да се оплаква от високите цени, да иска отстъпка или да се чуди кога ще има разпродажба.
И имаше такива, които раздадоха всичките си спестявания и получиха заветно желание, увити в красива шумолеща хартия.
Останалите клиенти гледаха на късметлиите със завист, клюкарстваха, че собственикът на магазина е техен познат и че са изпълнили желанието си без никакви усилия.
Често собственикът на магазина беше помолен да намали цените, за да увеличи броя на клиентите. Но той винаги отказваше, защото това би навредило на качествата на желанието.
На въпрос дали се страхува да не фалира, той поклати глава и отговори, че винаги ще има смели хора, готови да поемат рискове и да променят живота си, да се откажат от обикновен и предсказуем живот, да знаят как да вярват в себе си, които имат силата и средствата да платят за изпълнение на техните желания.
И в продължение на сто години на вратите на магазина имаше надпис:
„Ако желанието ви не е изпълнено, то все още не е платено.“

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft