Ако имате това на краката, грози ви преждевременна смърт

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ако имате това на краката, грози ви преждевременна смърт
4030
Ако имате това на краката, грози ви преждевременна смърт

Американските учени стигнаха до извода, че синдромът на неспокойните крака (RLS), който причинява неприятни усещания в долните крайници, когато лежите или седите, е свързан с повишен риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания при жените. Статия от експерти е публикувана в списанието Neurology, според съобщение за печата на уебсайта на MedicalXpress.

Учените анализирали данни от дългосрочното здравно проучване на медицинските сестри, в което са участвали 57 417 жени със средна възраст 67 години.

В началото на 2002 г. на всеки две години са изпращани въпросници на доброволци, в които те трябвало да посочат състоянието на здравето, включително да изяснят дали имат RLS, както и заболявания на сърдечно-съдовата система. За 10 години проследяване са регистрирани 6 488 смъртни случая.

Оказало се, че жените, които са диагностицирани със синдром на неспокойните крака, имат 43 процента по-висок риск да умрат от сърдечно-съдови заболявания от тези без RLS. Няма  връзка между синдрома и смъртността поради рак и други причини.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft