Ако хората знаеха за това - 80 процента от разводите нямаше да се случат-Животът в брака се състои от 7 етапа

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Ако хората знаеха за това - 80 процента от разводите нямаше да се случат-Животът в брака се състои от 7 етапа
10991
Ако хората знаеха за това - 80 процента от разводите нямаше да  се случат-Животът в брака се състои от 7 етапа

Ние сами избираме съпруг или съпруга. Въпреки това, за да почувствате истинска любов в семейния живот, трябва да се познавате, да се сприятелите и след това да се влюбите.

Мнозина лъжливо смятат първия период за букет от бонбони за любов.

В крайна сметка, веднага щом романтиката си тръгне, розовите очила падат, партньорите се сблъскват с първите трудности, първите тестове на отношенията. И някой си мисли - любовта е отминала.

Преданността и търпението са основните качества на любовта. Ако решите, че във връзката ви „любовта е свършила“, бъдете сигурни, че тя все още не е започнала.
Това са седемте етапа на една връзка, които ще ви покажат защо истинската любов и истинските отношения идват с времето:

1. Време на букети и бонбони

Периодът на букети и бонбони продължава около 18 месеца. Тъй като мъж и жена, когато се влюбят един в друг, в телата им се произвеждат хормони, които помагат да се виждат светът в ярки цветове. През този период всичко изглежда изненадващо за партньора им. Те се чувстват като в нетрезво състояние.
Не трябва да вземате важни решения през този период, защото ефектът от това опиянение рано или късно ще престане, всичко ще стане на мястото си.

2. Етап на пренасищане

През този период започвате да гледате трезво на отношенията си и партньора си, морето от чувства утихва, постепенно свиквате един с друг. Последицата от това е промяна в поведението ви - започвате да се държите по-спокойно и естествено.

3. Етапът на отвращение

Етапът на отвращение не може да бъде избегнат при никакви дългосрочни отношения. Кавгите и разкриването на недостатъците един на друг са характерни за този етап. Струва ви се, че най-лесният начин да избегнете всичко това е раздялата или развода. След раздялата скоро ще влезете отново в сцената на букета с бонбони с друг човек и ще започнете отново да преминавате през етапите, докато стигнете до това и преминете към следващия.

4. Етапът на търпение
На този етап партньорите придобиват мъдрост. Кавгите вече не са толкова драматични, защото и двамата знаят, че кавгата свършва и връзката трябва да продължи. Ако и двамата направят всичко, за да развият търпение, мъдростта им идва през годините. Това е законът.

5. Етап на задължение или уважение
Това е първият етап на истинската любов, защото преди, тази любов не е била там. Партньорите започват да разбират отговорностите си, мислейки не за това какво му дължи друг партньор, а за това какво може да направи и да даде на любимата си.

6. Етап на приятелство
През този период партньорите стават много близки един с друг. Те се доверяват един на друг като най-близки приятели. Етапът на приятелство отваря пътя към истинската любов.

7. Етап на истинска любов
Те отиват в истинска любов за много дълго време, преминавайки заедно през трудни житейски етапи и ситуации. Истинската любов не е нещо, което внезапно ви пада от небето, както мнозина вярват. За истинската възрастна любов човек узрява, изоставяйки егоизма и предразсъдъците.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft