Водата, която убива рака - чаша от нея пречиства на клетъчно ниво и забавя стареенето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Водата, която убива рака - чаша от нея пречиства на клетъчно ниво и забавя стареенето:
4202
Водата, която убива рака - чаша от нея пречиства на клетъчно ниво и забавя стареенето:

Производителността на тялото ви до голяма степен зависи от киселинно-алкалния баланс. Нерационалното хранене с високо съдържание на киселини води до окисляване на организма и нарушава нормалното функциониране на вътрешните органи. За да възстановите оптималното ниво на pH , се препоръчва от време на време да добавяте алкална вода към диетата си, а днес ще ви разкрием всички чудесни ползи за тялото от алкалната вода :

Алкална вода

Не е тайна, че за оптимално функциониране на организма и адекватното му овлажняване трябва да се пият най-малко 2 литра вода на ден. Съвременният ритъм на живот, заседналата работа и нерационалното хранене изместват баланса на тялото ни към киселинност. Това води до храносмилателни проблеми, провокира хронични заболявания, води до изтощение, наддаване на тегло и много други заболявания. За да алкализирате тялото, важно е да пиете правилната вода, както и да добавяте храни с високо съдържание на алкали към вашата диета.

алкална вода

Предимствата на алкалната вода

В допълнение към факта, че такава вода помага за нормализиране на киселинно-алкалния баланс на организма, тя има редица важни ползи за човешкото здраве:

  • Използването на алкална вода е отлична профилактика на заболявания на храносмилателната система.
  • Тя помага за предотвратяване на много хронични заболявания, включително рак.
  • Алкалната вода предотвратява натрупването на свободни радикали в тялото, като по този начин елиминира токсините.
  • Профилактичната консумация на алкална вода нормализира pH на кръвта и нормализира кръвообращението.
  • Високо алкалната вода овлажнява всяка клетка в тялото, предотвратявайки преждевременното стареене.

Алкална вода се получава чрез специално филтриране, а цената ѝ е доста висока. За щастие, има няколко домашни рецепти, които могат да се използват за приготвянето на полезна алкална вода у дома и на практика е безплатно.

приготвяне на алкална вода

Рецепта номер 1

Изсипете 1 литър чиста вода в съд с капак. Добавете там 1 лимон, нарязан на 8 части, и 1 ч.л. хималайска сол. Затворете плътно капака и оставете да кисне в продължение на 12 часа на стайна температура. На следващата сутрин преди закуска изпийте 3 чаши от тази вода.

алкална вода рецепта

Рецепта номер 2

Тази рецепта за алкална вода се основава на полезните свойства на содата. Добавете 1 ч.л. натриев бикарбонат в чаша вода и я изпийте. Много е полезно!

как се прави алкална вода

Рецепта номер 3

Този метод за приготвяне на алкална вода е много прост. Той почива на факта, че водата трябва да се вари 5 минути. По този начин ще повишите pH на водата от 7,2 на 8,4. Варената вода е най-добре да се съхранява в затворен съд и да се консумира охладена.

Такава вода трябва да се използвае умерено - само 5 ml течност на килограм телесно тегло. Ако вашата диета и без това е богата на алкални храни, трябва да се консултирате с лекар, преди да започнете да пиете алкална вода.

Бъдете здрави!

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft