3 бр. яйца
	3 с.л. студена вода
	150 г захар
	1 с.л. захар
	60 г брашно
	60 г нишесте
	1 равна ч.л. бакпулвер
	лимонова кора, фино настъргана
	За пълнежа:
	200 г сметана
	6 шайби ананас
	1 пакет фиксатор за сметана
	1 с.л. ванилово-карамелена захар
	250 мл бяло вино, сладко
	1 с.л. нишесте
	За украса:
	лимонова глазура (смес от пудра захар и лимонов сок)
	захарни цветчета
	Фурната се загрява на 200 С. Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг със студената вода. Захарта и ваниловата захар се ръсят малко по малко, като се бие непрекъснато. Жълтъците се разбиват с вилица и се добавят на тънка струйка, като от сега се бърка с дървена лъжица. Смесват се брашното, нишестето, лимоновата кора и бакпулвера, ръсят се в яйчния сняг и се бърка. Тестото се излива в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене и се пече 15 минути. Чиста кърпа се поръсва обилно със захар, горещият блат се обръща веднага върху нея и се навива на руло. Оставя се да изстине.
	Пълнеж: Виното се кипва, по желание се подслажда, сгъстява се с нишестето. Прибавя се ананасът, нарязан на парченца, като се заделя една от шайбите. Сметаната се разбива с фиксатора и карамелово-ваниловата захар. 4 с.л. от сметаната се намазват върху вътрешната страна на блата. Намазва се виненият крем. Разпределя се останалата сметана. Последната шайба ананас се разрязва на парченца и се подрежда по вътрешния ръб, така че да е в центъра на рулото. Навива се.
	Глазура: Няколко лъжици пудра захар се смесват с лимонов сок до гъста каша. Слага се в пликче с дупчица и се шприцоват линии. По още влажната глазура се налепят захарни цветчета. Украсява се по желание и се оставя няколко часа в хладилник. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








