Ангелски кекс с ананас и карамел
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            17055
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Белтъците се разбиват с миксер на сняг, като постепенно се сипва бялата захар.
Шайбите ананас се нарязват на малки кубчета и се задушават в разтопеното масло.
Поръсват се с кафявата захар и след като се карамелизират, се оттеглят от огъня.
Бадемовите ядки се смилат с малко сол, смесват се с брашното, след което се разбъркват с белтъка.
На дъното на форми за мъфини или тимбалчета се сипва от ананаса и се покрива с белтъчното тесто. Десертът се пече 30-40 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








