Крем карамел

вход през zajenata.bg
Крем карамел
admin
Добавена от: admin
16138
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 л краве прясно мляко
8 бр. яйца
300 гр захар
1 пак. ванилия 

1.От захарта се отделя половин чаена чаша и се разтопява до получаването на златист карамел
2.Разтопеният карамел се излива на дъното на шолички или на голям огнеупорен съд
3.Останалата захар се разтваря в млякото и се добавят предварително разбитие яйца
4.Сместа се прецежда през сито и се ароматизира с ванилията, след което се налива в съдовете с карамелизираната захар
5.Купичките или големият съд се слагат в тава, в която се налива топла вода, която да стига до половинат на шолите
6.Крем карамелът се пече на 130-140 С около два часа, като ако е необходимо, се долива гореща вода в тавата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft