Апетитни бобени гърненца на фурна
    
    
    
                
            
                 2 Март 2016
            
            
            52748
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    450 гр. боб
4-5 стръка праз
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица сол
4-5 супени лъжици брашно
11 супени лъжици олио
подправки по избор - Вегета, сушени зеленчуци, черен пипер, сушени люти чушки
1 супена лъжица червен пипер
1. Бобът се поставя да се вари. 
2. Докато се вари, ситно нарязаният праз се запържва в половината от олиото. Подправя се на вкус. 
3. Свареният боб се залива със запръжка от брашното и червения пипер (запържват се в загрятото олио), вътре се добавя също запърженият праз и се разбърква хубаво. 
4. Така приготвеният боб се поставя в гювечета или по-голям глинен съд, пъха се във фурната и се запича, като се внимава да не изври много от течността, за да не остане сух.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








