Баклава на орехови охлюви

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Баклава на орехови охлюви
Баклава на орехови охлюви
admin
Добавена от: admin
29304
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори
2 ч. ч. смлени орехови ядки
2 пакетчета ванилия
125 г краве масло
2 ч. л. канела
1/2 лимон
3 ч. ч. захар  

Захарта се разтваря в 4 ч. ч. вода, кипва се и се прибавят ванилията и сокът от лимона.
Корите се разделят на две части, които се намазват с разтопеното масло.
Орехите се смесват с канелата и се разпределят върху двете части намазнени кори.
Навиват се рула, които се нарязват на колелца.
Колелцата се подреждат като пънчета в намазнена тава.
Поливат се с масло и се пекат около 1 час във фурна на 180 градуса.
Охладената баклава се залива с горещия сироп.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft