Бананов пай с карамел
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            9357
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг бутер тесто
	1 кг банани
	4 яйца
	1 ч.ч. захар
	1/2 л. прясно мляко
	6 с.л. захар
Време: 50 минути
С тестото (1 кг) се облепва кръгла тава с незалепващо покритие. То трябва да покрие не само дъното, но и стените. Бананите (1 кг) се обелват и нарязват на колелца. Нареждат се върху тестото. Яйцата (4 бр) се разбиват със захарта (1 ч.ч.) на пяна. Налива се прясното мляко (1/2 л.) и пак се разбива. С яйчено- млечната смес се заливат бананите. Бутер тестото леко се завива върху бананите. Захарта (6 с.л.) се карамелизира и с получения карамел се поръсва отгоре. Тавата се поставя в предварително загрята фурна. Банановият пай се пече до пълна готовност. Поднася се охладен и нарязан на парчета.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








