Крем карамел с тиква

вход през zajenata.bg
Крем карамел с тиква
admin
Добавена от: admin
17486
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г тиква
1 ч. ч. захар
1/4 ч. л. смлян бахар
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1/2 ч. л. смлян джинджифил
2 пакетчета ванилия
3 ч. ч. захар
5 яйца
30 г масло
500 мл прясно мляко
1 1/2 к. ч. тиквено семе

Отделя се 1 1/2 ч. ч. от захарта, сипва се в тенджерка и се нагрява, докато се карамелизира.

Карамелизираната захар се разпределя в предварително загрята тава, след което се оставя да се охлади.

Тиквата се обелва, почиства се от семките и се настъргва.

Маслото се загрява в тенджера. Сипва се настърганата тиква, налива се 1 к. ч. вода, поръсва се с 1 с. л. захар и се задушава за 15 минути.

Яйцата се разбиват с останалата захар (1 1/2 ч. ч.). Прясното мляко се кипва, 150-200 мл се запазват, останалото се налива в яйцата, като бъркането продължава. Сместа се ароматизира с ванилията.

Задушената тиква се подправя с бахар, индийско орехче, джинджифил и се пюрира заедно с отделеното мляко.

Пюрето от тиква се сипва при млечната смес, разбърква се добре и се излива върху карамела в тавата.

Пече се на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80 минути. Щом водата в по-голямата тава започне да завира, вратата на фурната се отваря, за да се охлади.

Захарта за крокана се загрява. Щом се карамелизира, се добавя тиквеното семе и се разбърква. Карамелизираното семе се разпределя в предваритено намазнени формички, които са поставени върху намазнено алуминиево фолио.


 Изстиналият крем карамел се охлажда добре, обръща се върху плоска подложна чиния и се нарязва. Сервира се с крокан от тиквено семе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft