 
                
            
	1 кг свинско месо от плешката
	1 пакет фини кори за баница
	1 ч. л. риган или чубрица
	6 с. л. масло
	5 глава лук, нарязан на полумесеци
	4-5 картофа, предварително сварени
	сол на вкус
	черен пипер на вкус
	яйце за намазване
	Месото се нарязва на ситно или се мели на кайма.
	В 2 с.л. масло се запържва лукът, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, пипер и риган.
	Корите се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три. Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180°С, докато почервенеят.
	Баницата се сервира гореща с изцедено кисело мляко.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








