Баница с пресен лук
    
    
     
                
            
                26 Май 2013
            
            
            17451
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	Пакет фини кори
	1/2 кофичка маргарин
	3 връзки пресен лук
	4-5 лъжици олио
	3 яйца
	1 кафена чаша ориз
	2 чаени чаши натрошено сирене
	сол и черен пипер
Пресният лук се измива добре и се нарязва на шайбички. Леко се попарва и се задушава. Прибавят се оризъът, солта, пиперъта и малко топла вода и се оставя на бавен огън за 10 мин. Оставя се да изстине, след което се разбиват сиренето, яйцата и пиперът и се смесват с ориза. Корите се разстилат в средно голяма тава, намазана с олио. Плънката се редува с корите, или се прави вита баница, като се вземат по няколко кори, пълнят се с плънка и се навиват на руло. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичане се завива с кърпа за около 20 мин.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








