1 л чай
	1 л сок от череши или гроздов сок
	2 бр. портокали
	1 бр. ябълка
	1 бр. лимон
	2 пръчици канела
	10 карамфилчета
	1/2 ч.л. джинджифил или едно малко парче пресен, обелен
	5 зърна кардамом
Сварява се 1 л чай - ако изберете черен чай, тогава само 2 пакетчета на 1 л вода, ако е плодов - може да е силен. Налива се в голяма тенджера и се слага на слаб котлон, за да не завира. Добавят се сока и подправките, които може да са и в мрежичка. Плодовете се нарязват, с корите или обелени, на парченца и се добавят към течността. След около час подправките са развили напълно аромата си. При нужда се подслажда и ароматизира - интересно е с карамелизирана захар, а може да се добави и ванилия, анасон, мента и друго по избор. Пропорцията на продуктите може да се променя на вкус.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








