Билково хлебче с чесън и бяло сирене - ароматът му ще привлече всички в кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Билково хлебче с чесън и бяло сирене - ароматът му ще привлече всички в кухнята
Билково хлебче с чесън и бяло сирене - ароматът му ще привлече всички в кухнята
admin
Добавена от: admin
3772
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 мл вода
100 мл прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
1/2 пакетче суха мая
1- 1.5 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица зехтин
300 гр. брашно + брашно за поръсване и замесване
малко парче масло (маргарин) за формата

За намазване:

2 супени лъжици бяло сирене
4 супени лъжици зехтин
1 връзка пресен магданоз
9-10 обелени скилидки чесън
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка микс от средиземноморски билки  (риган, розмарин, мащерка, чубрица, босилек)

Разбъркайте водата и млякото, и загрейте леко сместа, така че да бъде хладка. Добавете захарта и маята, и я оставете за няколко минути да шупне. Когато маята е готова, посолете и добавете половината от брашното, предварително пресято и разделено. Замесете меко тесто, добавяйки постепенно останалото брашно и зехтина. Тестото трябва да остане меко, но без да залепва по ръцете. Когато го омесите, оставете тестото покрито на топло място в продължение на 30 минути.

През това време пригответе сместа за намазване от сирене и подправки. Ситно нарежете пресния магданоз (заедно със стеблата) и чесъна. Добавете малко бяло сирене, сместа от подправки, сол и накрая изсипете зехтина.

Всички съставки объркайте добре.

Когато тестото втаса, премесете го внимателно, като го натискате леко ръцете. След това го нарежете на малки и големи парчета или просто го накъсайте с ръце. Намажете форма за печене на хляб хубаво с масло (или маргарин). Всяко парче от тестото потапяйте хубаво в билково-чесновата смес и ги подреждайте в намазнената форма.

Остатъка от сместа за намазване нанесете най-отгоре. Оставете хлебчето за още 15 минути да втаса, докато загрее фурната (включете я на 220 градуса).

Печете чесновото хлебче първите 10 минути на 200-220 ° С, а след това намалете температурата на 180-200 ° C и печете още 25-30 минути (в зависимост от дълбочината на формата и силата на вашата фурната). Хлябът е изпечен, когато стане фино златисто-кафяв на цвят. Тъй като е покрит със смес от чесън, сирене и подправки, внимавайте да не изгори.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft