Гъби с чесън и бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Гъби с чесън и бяло вино
Гъби с чесън и бяло вино
admin
Добавена от: admin
20479
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

60 мл зехтин
500 г гъби (печурки)
3 скилидки чесън
60 мл сухо бяло вино
или 60 мл пилешки бульон
1 с л лимонов сок
щипка люспи от червен пипер

сол
смлян черен пипер
1 с л ситно нарязан магданоз

Гъбите се почистват и нарязват на тънки филийки. Чесънът се нарязва на много дребно или се настъргва на ренде. В тиган се сгорещява мазнината. Добавят се гъбите и чесънът. Пържат се на силен огън 2 минути до омекване, като се разбъркват непрекъснато. Огънят се намалява на среден. Прибавят се виното (бульон), лимоновият сок и люспите от червен пипер. Подправя се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква. Гъбите се готвят 2-3 минути или до пълното омекване на гъбите. Поръсват се с магданоз. Гъбите се разпределят по купички и се поднасят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft