Благоевград пламна от COVID-19 - 300 деца от 5 училища под карантина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Благоевград пламна от COVID-19 - 300 деца от 5 училища под карантина:
1816
Източник: pik.bg
Благоевград пламна от COVID-19 - 300 деца от 5 училища под карантина:

След официалния старт на учебната година съвсем очаквано зачестиха и случаите на заразени с коронавирус . Една от критините точки в страната е Благоевград , където с положителни тестове се отчетоха няколко училища, в следствие на което близо 300 ученици  преминаха към дистанционна форма на обучение .

В общо пет училища в района има установени случаи на COVID-19 , предаде Нова телевизия.

Директорът на Професионална гимназия по строителство в града Марияна Митова заяви, че до момента ситуацията в учебното заведение е спокойна. Под карантина са общо 8 паралелки – от 9, 10 и 11 клас.

"Две наши колежки се оказаха заразени с коронавирус. Те са в добро състояние и са под карантина у дома. До обяд ще излязат пробите на учителите, които са контактували с тях”, обясни Митова. 

"Нещата се случиха в понеделник следобед, което ни помогна, защото 22 септември беше неучебен ден и се направи пълна дезинфекция на сградата. Организирахме онлайн педагогически съвет, уведомихме РЗИ и предприехме всички мерки”, каза още директорът на училището. По думите й в началото на учебната година са получили насоки за това, как да бъдат разделени етажите, така че да няма сливане на различните класове.

"Учениците разбират ситуацията и не създават проблеми”, коментира Марияна Митова.

 "Карантинираните ученици са под 1% от всички учещи в района. Няма място за притеснение”, заяви Методи Попов, представител на Регионалния инспекторат.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft