1 пакет многлистно тесто
	200г настъргана тиква
	200г конфитюр от сини сливи /или някакъв друг/
	250г смлени орехи
	100г захар
	100г пудра захар
	1ч.л. канела
	1 ванилия
	настъргана кора на половин лимон
Настърганата тиква се омесва заедно с половината от смлените орехи, канелата и 100г захар. Конфитюрът се омесва заедно с останалата част орехи, настъргана кора от половин лимон и 1 ванилия. Тестото се растила на плот или маса. Реже се на квадратни парчета, горе- долу с големина 10*10см. В средата на всяко от тях се слага по 1с.л. от плънките. Горе- долу трябва да се получат еднакво количество тригуни с тиквена плънка и тригуни с конфитюрова плънка. Сгъват се на триъгълник. Встрани се притискат плътно. Готовите тригуни се зареждат в тава за печене. Между тях се оставя разстояние по 1 пръст. Пекат се на 250 градуса до порозовяванне. Готовите се поръсват още топли с пудра захар. Подреждат се в тортена чиния или някякво плато. Консумират се изстинали.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








