Българи пострадаха в страшна буря в Бодрум

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Българи пострадаха в страшна буря в Бодрум
2757
Българи пострадаха в страшна буря в Бодрум

Българи се оказаха в окото на бурята, за която вчера БЛИЦ съобщи, в турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотел буквално е бил потопен под вода.

Наложила се е евакуация. След това туристите са преместени в друг хотел. Стаите там обаче били пропити от мухъл и влага. Имало е и хлебарки.

"През нощта валя пороен дъжд. Комплексът наистина е голям. Бяхме настанени не в самия хотел, а в малки къщи, които се намират отстрани. Когато отидохме към централния ресторант, видяхме, че има щети. По обяд заваля за трети път. Сградата е построена на склон и водата просто се изливаше като водопад.

Туристите се бяха събрали във фоайето. Малко по-късно започна евакуация. Никой обаче не ни информира за нея. Разбрахме случайно. Казаха ни, че ще ни настанят в друг хотел. Мястото обаче беше ужасно. Сега отново сме в стария хотел. Сами поехме риска да се върнем", разказа в сутрешния блок на Нова телевизия потърпевшият Георги Маринов. "Положението в този район на Бодрум беше бедствено.

Имало е и жертви. В рамките на 3 часа нашите партньори от турския курорт успяха да евакуират всички", заяви  директорът на туристическа агенция Яна Хитова.  "Съжаляваме, че туристите трябваше да бъдат преместени в не толкова хубави хотели, но по-важното беше да няма инциденти. Ще преговаряме българите да получат обезщетение, добави Хитова.

Това не е първото голямо наводнение в Бодрум. Стихиите се стоварват върху курорта почти всяка есен, както беше и през миналата година. 

 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft