Българска медицинска сестра в Италия-Истина е това, което се говори за респираторите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Българска медицинска сестра в Италия-Истина е това, което се говори за респираторите!
1111
Българска медицинска сестра в Италия-Истина е това, което се говори за респираторите!

Италия, която е най-засегната страна от коронавируса в Европа, показва тенденция към лек спад в броя на смъртните случаи. Ситуацията в страната обаче си остава притеснителна.

За надпреварата с времето, страха в очите и битката за живота, разказ от първо лице на медицинска сестра на първа линия.  

Димитрина Крамарска работи като медицинска сестра в болница в Бреша, Ломбардия, където се намира огнището на COVID-19 на Ботуша. Сънародничката ни разказа, че лечебните заведения са трансформирани изцяло за пациенти с коронавирус.  

Тя приема ситуацията за изключително сериозна и казва, че за първи път през живота си се сблъсква очи в очи с трагедия от такъв размер.

Димитрина сподели, че смените в болницата са безкрайни.    "Веднъж като облечем защитните облекла - оставаме по 8-10 часа на крак, без да отидем до тоалетна, без да пиеш вода, без да ядеш", разказа тя в ефира на Bulgaria ON AIR.   Тя отбеляза, че най-трудната част е, когато трябва да избереш кой да живее и кой да умре. 

  "Местата в реанимация, апаратите за респирация - лимитирани са. Така че се дава шанс на по-младите пациенти с по-голям шанс за оздравяване", допълни тя.   Медицинските екипи са пряката връзка между пациентите и техните семейства, също така са и най-верните им приятели в битката с вируса. 

  "Проблемът е, когато критичните умират. Вярвайте ми - когато имаш по 3,4,5 пациенти, които умират на една смяна, не е лесно", каза още българката в Бреша.  

Димитрина сподели, че никога няма да забрави момента, когато е изпълнила последното желание на свой пациент.    "Искаше да напише последни думи на дъщеря си. Мислех, че се шегува, дадох му лист. Беше истина, защото след 2 часа пациентът почина", болезнено откровена е тя.

Дай твоята оценка:
3 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft