1 готов блат за торта (или предварително изпечен такъв)
	3 кофички заквасена сметана
	2 чаши пудра захар
	1 чаша счукани орехови ядки
	3 равни супени лъжици какао
	за сиропа:
	1 чаша захар
	1 ванилия
	за украсата: 
	1/2 чаша смлени орехови ядки
	2 супени лъжици шоколадови пръчици
	Блатът се издълбава внимателно, така че да се получи нещо като купа (внимавайте да не пробиете блата). Напоява се с топъл сироп, приготвен от захарта, ванилията и 1 чаша вода. Трохите or издълбания блат се смесват с половината от сметаната, 1 чаша пудра захар, счуканите орехови ядки и какаото. Всичко се разбърква добре. С получената смес се напълва издълбаният и сиропиран блат (може да се сиропира и със сок от компот). От останалата сметана, разбита с останалата пудра захар, се прави глазура, с която се намазва цялата торта. Отгоре се наръсва със смлените орехови ядки и шоколадовите пръчици.
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








