Бързи и вкусни домашни толумбички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Бързи и вкусни домашни толумбички
Бързи и вкусни домашни толумбички
admin
Добавена от: admin
82341
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 мл вода 
6 с.л. олио
250 гр брашно 
5 яйца
Продукти за сиропа: 
800 гр захар 
400 мл вода 
1 лимон, нарязан на парчета
 

В тенджера на умерен огън загрейте водата. Щом заври, бавно добавете брашното при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти и започне да се отделя от тенджерата. Дръпнете съда от огъня и оставете малко сместа да се охлади на стайна температура. В охладената смес добавете едно по едно яйцата, като бъркате добре след всяко. 
За сиропа: сварете водата и захарта на силен огън, докато захарта се разтопи, а накрая добавете лимона и оставете сиропа да се охлади на стайна температура. 
Загрейте обилно количество олио в дълбок съд и с шприц оформете толумбички от тестото, като ги пускате директно в загрятата мазнина. Изпържете до златисто от всички страни, след което веднага ги пуснете в изстудения сироп. Щом покиснат вътре 1-2 минути, извадете с решетъчна лъжица в купа. Когато всички толумбички са готови, ги залейте с останалата част от студения сироп и ги поставете в хладилник, за да се охладят преди сервирането.
 

Дай твоята оценка:
4 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft