Бърз шоколадов кекс без брашно
    
    
    
                
            
                12 Март 2013
            
            
            146458
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    250 гр. шоколад
250 гр. масло
6 белтъка
6 жълтъка
3/4 чаша пудра захар
1/4 чаша светла кафява захар
1/2 чаша бадемово брашно
3 с.л. нишесте или брашно
Разтопете маслото с шоколада. Охладете и оставете настрана. Разбийте 6 белтъка до твърди връхчета. Разбийте жълтъците с пудрата захар, кафявата захар и след това прибавете към тях шоколадовата смес. Добавете бадемовото брашно, 3 с.л. нишесте (брашно) и 1 с.л. от белтъчната смес. Разбъркайте добре и накрая добавете останалите белтъци.
Изпечете във форма с диаметър 23 см на 190 градуса за 25-30 минути, докато кексът е готов, но все още леко се поклаща при допир.
Поднесете с украса от захарен памук или просто поръсен с пудра захар! 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








