Шоколадов кекс с круши

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Шоколадов кекс с круши
Шоколадов кекс с круши
admin
Добавена от: admin
48426
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. здрави круши
3 яйца
250 гр. захар
125 мл. олио (слънчогледово, рапично)
250 гр. брашно
3 с.л. какао
0,5 ч.л. канела
1 пак. бакпулвер
50 мл. прясно мляко
150 гр. натрошени бадеми
200 гр. тъмна шоколадова глазура (готов продукт)
 

Обелете крушите, нарежете ги на четвъртинки, махнете семето и нарежете на кубчета около 1,5 см. Смесете брашното, какаото, канелата и бакпулвера.
Разбийте с миксер яйцата и захарта на крем – около 3 минути. Добавете постепенно брашняната смес, като я редувате с млякото и олиото. След това добавете 100 гр. бадеми и крушите, и леко разбъркайте с лъжица.
Тестото прехвърлете в намазнена форма за кекс (продълговата, с вместимост около 1,4 литра). Печете около 50-60 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна на долната решетка. Оставете кекса да се охлади 15 минути във формата. След това го извадете и оставете да изстине напълно върху кухненска решетка.
Разтопете готовата глазура по указанията на опаковката, излейте равномерно върху кекса, поръсете отгоре останалите бадеми и оставете глазурата да стегне.
Идея: бадемите ще пуснат аромата си по-добре, ако ги запечете предварително в незалепващ тиган без мазнина. Охладете добре преди употреба.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft