Бяла риба с броколи
	400 г филе от бяла риба
	2 лимона
	сол
	смлян черен пипер
	300 г броколи
	2 яйца
	100 г брашно
	200 мл ледена вода
	смлян черен пипер
	брашно за овалване
	500 г олио за пържене
	• Филето от риба се измива (размразява се) и се нарязва на средни парчета.
	• Един лимон се разрязва на половинка и едната половина се изстисква.
	• Нарязаното рибно филе се поръсва със сока и се подправя със сол и смлян черен пипер.
	• Нарежда се в купа и се покрива.
	• Поставя се в хладилник за 1 час.
	• Останалите лимони се нарязват на резени.
	• Броколито се измива и се разделя на розички.
	• Яйцата се разбъркват с брашното и ледената вода до гладка паста.
	• Пастата се съхранява в хладилник.
	• Мазнината за пържене се загрява в дълбок тиган (фритюрник 180 С) .
	• Рибните филета и розичките броколи се овалват в брашно, след това в пастата и се изпържват в сгорещена мазнина.
	• Поставят се върху кухненско руло, за да се отцеди излишната мазнина.
	• Рибата с броколи се сервират в чиния с лимоновите резени.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







