2 Септември 2012
131453
Кренвирши на шишчета
Спагети Болонезе
Бяла риба с броколи
Патладжани с кисело мляко
Кюфтенца с кисело мляко
Тас - кебап
Мусака по самоковски
Задушен ориз
Картофи със запечен кашкавал
Патладжани с кисело мляко
2-3 патладжана
450 г кисело мляко
2 скилидки чесън
зехтин или олио
сол
копър
лимонов сок
• Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета.
• Нареждат се в цедка и се посоляват.
• Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок.
• Подсушават се с кухненско руло.
• В голям тиган се сгорещява мазнината.
• Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.
• Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън.
• Добавя се ситно нарязаният магданоз и малко зехтин (олио).
• Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.
• Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка.
• Патладжаните с кисело мляко поднасят се топли или студени.
Какво да сготвя днес
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари