Какво да сготвим за вечеря в неделя

вход през zajenata.bg
131455

Спагети Болонезе

2 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 морков
1 стрък целина
500 г телешка кайма
90 г Панчета или бекон
250 мл червено вино

250 мл телешки бульон
70 г доматено пюре
60 мл готварска сметана
спагети
настърган Пармезан
сол
смлян черен пипер

• Зехтинът се сгорещява в дълбок тиган.
• Прибавят се почистените и нарязани на дребно лук, морков и целина.
• Запържват се, като се разбъркват 5 минути или докато придобият златист цвят.
• Добавят се каймата и дребно нарязаната Панчета.
• Сместа се готви 5 минути или докато каймата промени цвета си.
• Сипва се виното и се кипва.
• Оставя се да ври 5 минути, след което се добавят сметаната, бульонът и пюрето.
• Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
• Отново се кипва и огънят се намалява.
• Сосът се задушава 1 час, като от време на време се разбърква.
• Спагетите се сваряват в кипяща подсолена вода за 7-8 минути до ал денте.
• Разбъркват със сос Болонезе и настърган Пармезан.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Какво да сготвя днес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft