Бяла риба с майонезена коричка

1 Февруари 2015
3626
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 малки рибки треска или друга бяла риба
сол и черен пипер на вкус
други подправки на вкус
120-130 гр. майонеза
малко олио за намазване на тавата
Оставете рибата да се размрази. Изрежете перките, опашката, премахнете остатъците от вътрешностите, премахнете и черната кожица. Изплакнете я със студена вода. Отделете филето от костите и кожата. Нарежете филетата на парчета. Подправете ги със сол и черен пипер (добавете и подправки на вкус). Сложете филенцата плътно в тавичка върху намазнено фолио. Отгоре покрийте рибата с дебел слой майонеза. Печете на 180-190 градуса за около 35 минути.
Може да поднесете рибата като отделно ястие или гарнитура.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари