Варя в маринатата и затварям с много чесън - само така приготвям вече чушки за зимата! Ще си оближете пръстите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Варя в маринатата и затварям с много чесън - само така приготвям вече чушки за зимата! Ще си оближете пръстите:
Варя в маринатата и затварям с много чесън - само така приготвям вече чушки за зимата! Ще си...
3589
Източник: За Жената
Варя в маринатата и затварям с много чесън - само така приготвям вече чушки за зимата! Ще си оближете пръстите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маринованите чушки са сред любимите видове зимнина на българина. Обикновено първо ги печем, но днес ви предлагаме да опитате рецептата за тези уникални Парени чушки в медено-чеснова марината .

Комбинацията от вкусове и хрупкавостта на чушките са нещо, което ще накара всеки да се облизва доволно! Ето необходимите продукти:

Парени чушки в медено-чеснова марината

Необходими съставки:

  • 2 кг червени чушки (може и камби или от малките "чери" чушлета)
  • 50 гр. захар
  • 150 гр. мед
  • 500 мл винен оцет
  • 50 г сол
  • 100 мл олио
  • 1 глава чесън
  • 1/2 супена лъжица черен пипер на зърна
  • 3-4 дафинови листа

Приготвяне:

Измийте чушките старателно и отстранете семенната част и дръжките. Може да ги сложите цели, а може да ги нарежете на ивици, в зависимост от големината на чушките и бурканите. Оставете да се отцедят добре от водата.

почистени чушки

Снимка: Pinterest

За маринатата: В голяма тенджера сложете оцета, захарта, солта, олиото, черния пипер на зърна и дафиновите листа. Добавете меда.

марината чушки

Снимка: Pinterest

Поставете сместа на котлона и изчакайте да заври, като разбърквате от време на време, за да се разтворят захарта и солта. Добавете скилидките чесън, предварително обелени и нарязани (ако предпочитате, може и цели).

чушки в марината

Снимка: Pinterest

Внимателно пускайте по няколко чушки в горещата марината, като внимавате да не препълните съда.

Бланширайте ги за кратко, само докато променят цвета си (около 1-2 минути). Извадете ги с решетъчна лъжица и оставете настрана.

Напълнете маринованите чушки в чисти, стерилизирани буркани, като ги редувате с пластове нарязан чесън и дафинов лист.

чушки в буркан

Снимка: Pinterest

чушки с чесън

Снимка: Pinterest

Когато запълните бурканите, залейте с останалата марината.

Затворете плътно бурканите и обърнете с капаците надолу. Увийте ги в кърпа и изчакайте да изстинат и да "дръпнат" капаците.

мариновани чушки с чесън

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft