400 гр. леща
	2 моркова
	2 гл. лук
	1 парче целина
	5 ск. чесън
	3 домата
	150 гр. цедено кисело мляко
	2 - 3 дафинови листа
	Сол
	Червен пипер
	Магданоз
	Олио
	Нарязват се морковите, лукът, целината и заедно с лещата се сваряват в подсорена вода.
	Половината от сварената леща се изсипва в тава. Редят се доматите, предварително нарязани на кръгчета. Ястието се поръсва със ситно накълцаните скилидки чесън и червен пипер и отгоре се разпределя останалото количество леща. Залива се с олио и се пече, докато остане на мазнина.
	Когато лещата е готова, се поръсва със ситно нарязан магданоз. Порциите се сервират с лъжица цедено кисело мляко. 
Вместо кръгчета домати, може да приготвите ястието с чери доматчета, или просто да използвате такива за украса.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








