125 г краве масло
	120 г пудра захар
	1 яйце
	200 г брашно 
	50 г пшеничено нишесте 
	1/2 ч. л. бакпулвер 
	2 щипки тонка бобче 
	портокалова или лимонова кора на вкус
за белтъчната глазура:
	1 белтък 
	50 г пудра захар
	3-4 капки лимонов сок
	20 мл гренадин  
Маслото, захарта и яйцето се смесват и се разбиват с телена бъркалка. Добавят се брашното, нишестето, бакпулверът, тонка бобчето и настъргана портокалова кора. Полученото тесто се оставя в хладилник да почине 1 час.
Тестото се разточва на тънка кора върху хартия за печене.
От него се изрязват форми по желание, които се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20–30 минути, докато се зачервят.
Белтъчната глазура се приготвя като белтъкът се разбива леко на пяна с телена бъркалка. Към него се добавят пудрата захар, няколко капки лимонов сок и гренадинът. Разбърква се добре. Изпечените сладки се украсяват с белтъчната глазура с помощта на шприц. Така приготвената глазура може да се оцвети в различни тонове със сладкарска боя и тогава да се украсят сладките.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








