Време е за ЛУННАТА ДИЕТА: Кога да я започнем през април, за да свалим 2-3 кг за денонощие

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Време е за ЛУННАТА ДИЕТА: Кога да я започнем през април, за да свалим 2-3 кг за денонощие
3833
Източник: plovdiv24.bg
Време е за ЛУННАТА ДИЕТА: Кога да я започнем през април, за да свалим 2-3 кг за денонощие

Пролетта е вече тук, а с нея и желанието ни да отхвърлим всичко, натрупано през зимата - депресия, потиснати емоции и килограми. Да, време е за нашия пролетен детокс .

Менюто ни постепенно преминава от зимно към пролетно. Включваме повече свежи плодове и зеленчуци, по-леки меса, ядки, семена. Добавяме и някои билки, които допринасят за детоксикирането на тялото ни. Разбира се и през април няма да пропуснем да следваме лунната диета. Новият месец ни посреща и с първата фаза от този детокс режим, която е на 2 април. 

За лунната диета е характерно, че се следват лунните фази. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, фрешове – плодови и зеленчукови, чайове, които не подслаждаме с нищо. 

диета салата

Детокс режимът ни помага да отстраним част от натрупаните излишни течности и токсини, пише " Азжената". Не се разрешава консумацията на млечни и други храни. При приготвянето на фрешовете бихме могли да добавим детокс съставки, за да подобрим процеса на прочистване. Такива са мента, джинджифил, магданоз, грейпфрут, нар, лимон, лайм, червено цвекло. 

След приключване на денонощието след началото на съответната фаза на Луната от лунната диета е важно постепенно да захраним организма си с полезни храни. Лунната диета е чудесна възможност постепенно с всяка следваща фаза от режима да намалим консумацията на тестени и захарни изделия, колбаси, пакетирани лакомства, консервирани храни и да си създадем един по-здравословен режим на хранене. 

Лунната диета не е подходяща при бременност, кърмене или ако страдате от някакви заболявания. 

Ето и фазите на Луната за април:

2.04.2024г. – 06:50 часа – последна четвърт;

8.04.2024г. – 21:21 часа – новолуние;

15.04.2024г. – 22:29 часа – първа четвърт;

24.04.2024г. – 02:09 часа – пълнолуние.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft