Възможност да се затварят училищата, но само определени класове

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Възможност да се затварят училищата, но само определени класове
1270
Възможност да се затварят училищата, но само определени класове

Основната причина за затваряне на нощните заведения е това, че София попадна в така нар. "червена зона".

Ако излезем от нея, може да говорим за отваряне на нощните заведения. Всъщност това, което няма да работи следващите 14 дни - това са нощните заведения, пианоклубовете, дискотеките, баровете. Ресторантите продължават да работят, съобразно изискванията в епидемична обстановка.

Това коментира Дончо Барбалов - зам.-кмет на София, по BTV. Проблемът е че в нощните заведения е много трудно да се осигури добра защита на хората, a целта е да опазим зравето им.

Лошото е, че няма едно място, от където се разпространява COVID-19, а много такива места, подчерта той. Нощните заведения са едно от рисковите места. 

По думите му в момента се обмисля следващата стъпка за столицата: следи се развитието на заболелите при учениците и учителите, и карантинираните класове, за да могат там да се предвидят мерки. Но онлайн обучение ще има евентуално за учениците в гимназиален клас - те са с повече социални контакти и по-подготвени за обучение в електронна среда, каза той.

Не се предвижда за момента въвеждане на вечерен час. Нямам информация за глобени хора за неносене на маски на открито, коментира за.-кметът Барбалов. Много нисък е броят на доброволците, коието са се отзовали да помагат на медиците, каза той.

Не се обмисля вдигане на данъците в София на този етап. 4,6 милиона лева допълнително за градския транспорт предвижда актуализацията на бюджета на столична община, съобщи още Барбалов.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft