Ген.Мутафчийски с последни данни от щаба: Още една жертва на вируса, заразените се увеличиха, ново огнище на вируса:

вход през zajenata.bg
За Жената
Ген.Мутафчийски с последни данни от щаба: Още една жертва на вируса, заразените се увеличиха, ново огнище на вируса:
10700
Източник: pik.bg
Ген.Мутафчийски с последни данни от щаба: Още една жертва на вируса, заразените се увеличиха, ново огнище на вируса:

На редовния сутрешен брифинг във връзка с пандемията от коронавирус и кризисното положение у нас, началникът на ВМА сподели последната налична информация към този момент:

Шефът на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски съобщава последните даннни за разпространението коронавируса у нас, на Балканите, в Европа и по света.

Вчера медиците са открили COVID-19 у още 11 души, с което инфектираните у нас стават 92-ма.

Обмисля се по-строга карантина за възрастното население, което е най-рисково за болестта.

"За съжаление жената с инсулт и коронавирус в "Пирогов", почина. Така жертвите станаха три", съобщи генерал Мутафчийски. Установени са още две положителни проби, като така броят на заразените стана 94, заяви шефът на ВМА.

Болестта стъпи и в Бургас. Заразената е 39-годишна жена, която е работила като готвач в Банско. Освен това в Северна Македония са установени и два случая на заразени техни граждани с коронавирус, които са били на почивка в Банско и са се прибрали по домовете си.

"Взета е проба, при чакането й пациентът е избягал. Извършени са издирвателни действия и е намерен на Централна гара, сега е върнат в "Пирогов". Тестван е с бърз тест, който е показал положителен, но за бързите тестове ние направихме наше разследване, че от 10 човека с коронавирус, бързите тестове са положителни само при 4, а останалите 71% са фалшиво отрицателни. Това е още началото и трябва да видим в други производители други бързи тестове", коментира той.

"Вече 220 000 са регистрираните случаи в световен мащаб", обобщи още генерал Мутафчийски. "Има един лекар, който е във Велико Търново, но той няма никаква връзка с лежащия в болница пациент. Най-вероятно епидемиологичната пътека там е различна и сега се издирва" допълни той.

"Вече почти всички дестинации от Европа са рискови и трябва да се спазва карантина, придвиждането е препоръчително да става с личен транспорт", препоръча ръководителят на Националния щаб. Генерал Мутафчийски сподели, че високата смъртност в Италия най-вероятно се дължи на застаряващото население там. "Имаме почти 100 заболели, 3% смъртност имаме, но това още не е достоверно. Нямаме потвърждение за Елин Пелин, това най-вероятно е решение на Общинския съвет, за да усмири учениците там", изтъкна той.

"От интубиран до леко. Повечето от хоспитализираните в софийските болници са с двустранна бронхопневмония. При случая в "Пиригов" още преди четири дни ви казах, че нещата се влошават", допълни генерал Мутафчийски. "Няма заградени квартали, истинско предизвикателство е да се наложи карантина на завърнали роми. Това не е свързано с дискриминация или по-специално отношение. Там са ангажирани 200 ромски медиатора, за да се разясни какво е карантина и как се спазва", коментира той действията за поставяне под карантина на върналите се от чужбина ромски тумби.

Нещата в Европа ескалират, в Черна гора има осем заболели. Няма вече държава, която да не е засегната. Пациентката беше приета от болница "Свети Наум" с инсулт, възрастта й е 80 години", сподели още генерал Мутафчийски. "Без нищо лошо в моите думи - Габрово двама, Плевен четирима, Ловеч - един, Смолян един, Бургас един, Благоевград един, ВМА - 11, МВР болница един, "Александровска" - един, "София мед" - един, каза генерал Мутафчийски броя на хоспитализираните, заразени с коронавирус у нас.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft