Гримиране според формата на очите

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грим
Гримиране според формата на очите
24684
Гримиране според формата на очите

Цветът и формата на очния грим са така безнадеждно важни за естетическия вид на лицето, че е направо престъпление да не им отделиш нужното време и внимание.

Грим за увиснали клепачи

Увиснали клепачи
1) Нанесете бели сенки на клепачите и в основата на веждите
2) Вдигнете веждите нагоре с пръсти и нанесете тъмен тон отдолу, следвайки формата им. Когато я пуснете, краят им изглежда, че е на по-високо място, отколкото всъщност е - мини повдигане на веждите.

Грим за изпъкнали очи

1) Нанесете тъмно-кафява пудра по клепача, като акцентирайте върху външните ъгли на окото.
2) Постигнете опушен ефект, като нанесете същата пудра от долната страна на окото.

Грим за малки очи

Накарайте ги да изглеждат по-големи с помощта на очна линия:
1) Подчертайте втрешния ръб на долните мигли с бял молив.
2) Нанесете светло розови или сребърни сенки за очи във вътрешните ъгли на очите.

Тайната на големите очи

Истината е, че сенките с тъмни оттенъци правят очите ви по-малки, хлътнали, докато по-меките тонове ги карат да изглеждат по-големи и сякаш по-широко отворени.

Ако ефекта на големите очи е вашата цел използвайте по-леки сенки.

Преди тях обаче можете да сложите молив или очна линия. Така погледът ви ще стане наистина мек и замечтан. Ако искате да си придадете по-драматичен поглед, приложете очна линия след като сте нанесли сенките. След това извийте миглите, за да им придадете форма. Завършете грима си със слой спирала. За да постигнете обем на миглите и да ги накарате да изглеждат големи, използвайте плътна спирала.

Грим за дамите,които носят очила

Ако обичате очила с рамки в ярки цветове, цветният грим не е за препоръчване. Много по-удачно е да обърнете внимание на миглите и да акцентирате върху тях. За това във вашия случаи спиралата за обем е най-верният ви приятел. За тези от вас, които носят очила с рогови рамки трябва да отделите време за корекция на формата на веждите и ако е необходимо, леко да ги подсилите с допълнително цвят. Важно е веждите и очите, а не очилата ви да подсилват чертите ви.

Грим за азиатски очи

Всички знаете как изглеждат азиатските очи. А сега да ги направи още по-красиви. Стъпка едно: нанесете сенки върху клепачите. Стъпка две: с помоща на молив изпишете плътна линия по продължение на ръба на горните мигли. Под долните мигли нанесете по-тънка линия. За да разширите визуално очите си нанесете кафяви сенки под веждите. И накрая покрийте миглите с два-три слоя плътна спирала.

Грим за извити надолу очи

За да повдигнете очите си и да ги накарате да изглеждат неустоимо тук тайната е в поставянето на сенки в посока нагоре и към външните крайчета. Нанесете очна линия близо до линията на горните мигли и смесете сенките по продължение на ръба на очната вдлъбнатина във външните й 2/3 - ти по посока към външните краища на очите. Поставянето на плътна спирала за вас е задължително.

Грим за приближени очи

Разкрасяването при вас започва с нанасянето на малко коректор около вътрешните ъгълчета на очите. След това подчертайте тънко ръба на горните мигли с очна линия, като леко може да одебелите в крайните ъгълчета. Подберете меки тонове от сенките си и нанесете тънък слой от вътрешните ъгълчета на очите до средата на клепача. От средата към края на окото територията е запазена за по-тъмните нюанси. Нека цветовете се смесят, преливайки плавно в средата на клепачите. За вас е разрешено и да нанесете повече спирала на външните ъгълчета.

Грим за раздалечени очи

Разстоянието между очите може да бъде намалено чрез нанасянето на по-тъмни сенки за очи в посока от външното ъгълче на окото до средата на клепача. Светлите нюанси пък може да използвате от средата на клепача до вътрешното ъгълче на окото. Спокойно може да си позволите и смесването на няколко цвята в средата на клепача.

Създайте илюзия за по-близко разположени очи с тъмни тонове по следния начин:

1) Разнесете тъмносиви сенки по клепачите – по-наситен цвят във вътрешния ъгъл, изсветляващ към външния край на окото.
2) Подчертайте до половината горния и долния клепач с шоколадово кафяв молив – направете това като започвате от вътрешната част и спрете до средата на окото.

Грим за хлътнали очи

Ако очите ви са хлътнали, сенките за очи трябва да са с леки светли оттенъци. Така визуално те ще изглеждат по-големи и по-отворени. Нанесете сенките на клепачите от вътрешното ъгълче на окото към външното. В средата на клепача нюансите трябва да по-светли, над линията на очната вдлъбнатина пък може да сложите един - два тона по-тъмни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft