Гъска във винен сос
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            11028
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Измитата гъска се нарязва на парчета, които се пържат в мазнината до зачервяване. Изваждат се и в същата мазнина се задушават нарязаните моркови, корени и целина. Прибавя се брашното и червения пипер, разрежда се с 3-4 чаши вода, посолява се и се връща месото. Вари се на тих огън. Когато омекне месото, се прибавя виното. Варенето продължава още 15-20 минути. След това месото се изважда, сосът се претрива през цедка и отново в него се пуска месото. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Ястието може да се поднесе с пюре от картофи или пресни зеленчуци.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








