Спагети с винен сос
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            5040
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    за 4 порции:
	400 г спагети
	200 г спанак
	1/2 л. червено вино
	30 г масло
	1 ч.л. зехтин
	100 г пармезан
	сол
	черен пипер
Време: 40 минути
Спагетите (400 г) се пускат във вряща подсолена вода, в която са капнати няколко капки зехтин и се варят до полуготовност. Отцеждат се и се слагат в тенджера с нагорещено масло (30 г), в която е пасиран ситно нарязаният спанак (200 г). Разбъркват се. Подправят се с черен пипер. Налива се виното (1/2 л.) и спагетите врят, докато го поемат напълно. Поднасят се топли и обилно поръсени с настърган пармезан (100 г).
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








