 
                
            
	2 с.л. масло
	110 гр. нарязани гъби
	½ чаша брашно
	3 чаши пилешки бульон
	140 гр. консерва кондензирано мляко (неподсладено)
	½ чаша пълномаслено прясно мляко
	1 - 1½ чаша сварено пилешко месо, нарязано на ситни кубчета
	¼ ч.л. бял пипер
	сол на вкус
	моркови, целина и лук (сварени и нарязани на дребно  - използвайте останалите зеленчуци от приготвянето на бульона)
	нарязан магданоз 
	Разтопете 2 с.л. масло в голяма тенджера. Задушете вътре нарязаните гъби. Смесете маслото и прясното мляко в стъклен буркан с капак и разбийте сместа, докато стане гладка. Излейте я в тенджерата. Добавете бульона и кондензираното мляко. Гответе на бавен огън, докато сместа се сгъсти.
	Прибавете пилето и останалите нарязани зеленчуци (използвайте зеленчуците от приготвянето на пилешкия бульон). Разбъркайте, докато се затопли зеленчукът. Прибавете нарязания магданоз и доовкусете със сол и черен пипер.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








