Гювечета с качамак, сирене и яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Гювечета
Гювечета с качамак, сирене и яйце
Гювечета с качамак, сирене и яйце
admin
Добавена от: admin
9564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. царевично брашно
1,2 л. вода (може смесена с малко мляко)
100 гр. масло
200 гр. сирене
5 яйца
сол
червен пипер
черен пипер
по желание - малко запържени гъби или бекон

Слагаме в голяма тенджера водата да заври. Сипваме сол. При непрекъснато бъркане започваме да изсипваме във врящата вода царевичното брашно на струйка (а не наведнъж). Намаляваме котлона и при непрекъснато (това е много важно) бъркане варим около 15 мин.
Взимаме друга тенджера и кипваме в нея малко вода. Във врящата вода чукваме яйцата, като го оставяме леко да се забулят. После ги изваждаме с решетеста лъжица.
Взимаме 5 гювечета. Намазваме ги с масло. Слагаме на дъното пласт качамак, натрошено сирене и яйце, слагаме и една бучка масло и покриваме с пласт качамак. От горе заливаме с малко разтопено масло, поръсваме с черен и червен пипер и запичаме за 15 мин. във фурната.
Сервираме като обърнем гювечето върху чиния и поръсваме с червен пипер, чубрица и по желание - запържени в масло гъби или бекон. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft