Качамак с коприва и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Качамак с коприва и сирене
Качамак с коприва и сирене
admin
Добавена от: admin
11529
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч. чаша едросмляно царевично брашно
300 гр. млада коприва
1 с. л. сол
100 гр масло
бяло саламурено сирене
2 с. л. червен пипер

Копривата се накисва в гореща вода и се измива добре, като се ползват ръкавици. Слага се да заври и след 5-10 минути, омекналите листа се нарязват ситно. В друг съд се слага 1 литър вода да заври. Добавят се копривата и едросмляното царевично брашно. Овкусява се със сол и се добавя голямо парче масло. Вари се около 10-15 минути, като сместта се бърка през цялото време.
Готовата смес се изсипва в купички или един по-голям съд и се оставя да изстине. Щом стегне, се обръща върху поднос или малки чинийки.
В тиган се разтапя останалото масло, добавя му се сол и червен пипер. Качамакът се сервира залят с разтопеното масло и наръсен със сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft